Районна прокуратура-Благоевград внесе искане в съда за вземане на мярка

...
Районна прокуратура-Благоевград внесе искане в съда за вземане на мярка
Коментари Харесай

Мъж би двама с пушка и дърво край Симитли, заплаши друг с убийство

Районна прокуратура-Благоевград внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на К. Д. от гр. Симитли, оповестиха от прокуратурата.

Той е притеглен към наказателна отговорност за нанасяне на междинна телесна щета на две лица (престъпление по член 129, алинея 2 от НК) и за закана за ликвидиране по отношение на едно лице (престъпление по член 144, алинея 3 от Наказателен кодекс.).

С определение от през днешния ден, 4.09.2020 година, настояването за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е почетено.

Досъдебното произвеждане, по което РП-Благоевград упражнява управление и контрол, е формирано на 30.08.2020 година при изискванията на член 212, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс с осъществяване на разпит на потърпевш за породена телесна щета. От разпита е открито, че са му били нанесени удари с приклад на пушка.

Установен и разпитан е и различен потърпевш, който декларирал, че е заплашван с револвер и е удрян с дърво в региона на местността Предел.

В хода на следствието са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности, разпитани са очевидци, осъществено е претършуване и изземване в региона на гр. Симитли и в региона на местността Обесеник в землището на местността Предел. В резултат е открита и конфискувана пушка и е открит причинителят на закононарушението. На 02.09.2020 година са му повдигнати обвинявания.

При следствието е открито, че осъщественото от обвинения не е инцидентна демонстрация. През юни 2018 година е осъществявана инспекция по сигнал от длъжностни лица - горски чиновници, за отправени по отношение на тях закани от К. Д.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР