Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят мъж за неподчинение на полицейски служители при управление на лек автомобил и шофиране без книжка

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против К.Б. (на 19 години) за осъществени от него закононарушения по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 343в, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 11.07.2019 година, в гр. Благоевград, управляваният от обвинения Б. лек автомобил „ Опел “ бил спрян за инспекция от чиновници в бранш „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи в града. Било открито, че лидерът имал незаплатена в период санкция. Поради тази причина му била наложена насилствена административна мярка за краткотрайно лишаване на СУМП до възнаграждение на дължимата санкция. На К.Б. му било разяснено, че през това време няма право да кара.

Въпреки това на идващия ден, 12.07.2019 година, обвиненият управлявал лекия автомобил, който бил благосъстоятелност на брат му. В непосредственост до кръстовището на бул. „ Св. Св. Кирил и Методий “ и ул. „ Владо Черноземски “, при осъществяване на маневра „ завой на дясно “, Б. отчасти навлязъл в насрещната пътна лента. Това принудило останалите водачи на насрещно движещите се ППС да понижат и спрат, с цел да предотвратят пътно-транспортно произшествие. Това било възприето от намиращи се наоколо автоконтрольори, които подали сигнал за прекъсване със стоп палка, както и светлинен и звуков сигнал. Обвиняемият не се подчинил и траял придвижването си, като минал на червен сигнал на светофарната уредба на две кръстовища.

По-късно денем автомобилът на два пъти бил открит паркиран на разнообразни улици в града. Полицейските чиновници се свързали със притежателя на автомобила, който се обадил по телефон на К.Б. и същият пристигнал. Пред органите на реда обвиненият признал, че точно той управлявал колата и не спрял след подадения му сигнал, тъй като се уплашил, защото бил с отнето СУМПС.

Предстои наказателното произвеждане против деветнадесетгодишният лидер на МПС да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР