Районна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят сводници в Благоевград, принуждавали жени да проституират в Кипър

Районна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Е.Д. и И.М. за осъществени от тях закононарушения, свързани с трафик на хора за полова употреба, оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемата Е.Д. застава на подсъдимата пейка за това, че през разнообразни интервали от 2009 година до 2017 година набирала и убеждавала разнообразни дами да правят полови услуги против възнаграждение. Тя ги настанявала в ангажираните от нея жилища в градовете Лимасол и Ларнака в Република Кипър за да бъдат употребявани за развратни дейности.

В обособени случаи обвинената транспортирала от Благоевград до София и превела през границата - Граничен контролно-пропусквателен пункт Аерогара София - Летище Ларнака, няколко дами за да бъдат употребявани за проституция в Кипър. Част от незаконните действия Е.Д. направила сама, а други в съучастничество с И.М. - другият обвинен по делото. Той също набирал дами за развратни дейности против възнаграждение, както в България, по този начин и в Кипър. За задачата той упражнявал насила посредством приложимост на физическо принуждение, закани и закани.

Обвиняемата Е.Д. е била арестувана на 27 ноември 2017 година в София по време на взаимна интервенция, провеждана от основания в Хага, посредством Евроджъст, интернационален екип за следствие. Тогава нейният съизвършител - И.М., съумял да напусне рамките на страната, като отпътувал за Испания. Четири месеца по-късно, след издадената против него Европейска заповед за арест, той e бил хванат в Словения и предаден на проверяващите органи в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР