Районна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт

...
Районна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Не се спира! Благоевградчанин три пъти изнасилил половинката си, пребил и сина ѝ

Районна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт против А.К. за осъществено от него закононарушение по член 296, алинея 1 вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият К. от 2014 година живеел на фамилни начала с Н.Т. в апартамент в ж.к. „ Еленово “ в гр. Благоевград. Към м. ноември 2018 година връзките сред тях се влошили и дамата се преместила с малолетното си дете в друго жилище.

След раздялата А.К. почнал да демонстрира експанзия, като на три пъти осъществил актове на домашно принуждение по отношение на Т. и сина й. Освен това, при започване на 2019 година, обвиненият направил принудителен сексуален акт с нея. Това станало мотив потърпевшата да подаде тъжба в полицейско ръководство, в резултат на която е било формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение – обезчестяване.

Н.Т. е подала молба и до Районен съд – Благоевград за взимане на ограничения за отбрана. В хода на това произвеждане, със заповед от 31.01.2019 година, той е бил длъжен да се въздържа от осъществяване на актове на домашно принуждение по отношение на нея и детето й, да не ги доближава, както и адресите, които населяват, работното място на дамата и местата за обществени контакти и отдих. Обвиняемият е бил осведомен с акта на съда на 13.02.2019 година

Въпреки това, няколко седмици по-късно, през м. март 2019 година, до момента в който управлявал лек автомобил по ул. „ Атон “ в гр. Благоевград, А.К. забелязал Н.Т. на тротоара и спрял до нея. Казал й, че желае да беседват, само че получил отвод. Обвиняемият й декларирал, че в случай че не отдръпна всички тъжби и претенции „ щяло да стане ужасно “, като тонът му бил заплашителен и застрашителен.

К. последвал дамата с автомобила в посока към населяваното от нея жилище в ж.к. „ Еленово “, за което имал възбрана да доближава, и останал да я чака пред входа на блока. Ставайки очевидец на това, с цел да избегне среща с него, Т. употребила задния вход, с цел да влезе вътре.
С дейностите си обвиненият нарушил заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение. Предстои произвеждане по това наказателното дело против него да продължи в съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР