Районна прокуратура-Асеновград внесе днес в съда обвинителен акт срещу 11-те

...
Районна прокуратура-Асеновград внесе днес в съда обвинителен акт срещу 11-те
Коментари Харесай

Съдят двама от биячите в Асеновград за закана за убийство

Районна прокуратура-Асеновград внесе през днешния ден в съда обвинителен акт против 11-те лица от ромски генезис, задържаниза побоя над деца-гребци в Асеновград на 26 юни.

Яшар С., на 27 година, Исмет Л., на 34 година, Славчо М., на 41 година, Ангел М., 20 година, Васил И., на 19 година, Костадин М., 39 година, Емрал Р., на 28 година, Абдраман А., 24 година, Стефан Д., на 33 година, Асен А., на 40 година, и Джавет Ю., на 32 година са упрекнати в безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм и в съучастничество.

Емрал Р. и Стефан Д. са предадени на съд и за закана за ликвидиране, а Васил И. и Абдраман А. са предадени на съд и за нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди.

30 очевидци са разпитани по делото, осъществени са голям брой разпознавания и експертизи. Първоначално в ареста влязоха деветима от обвинените, други двама бяха арестувани седмица по-късно в асеновградското село Боянци.

Обвиняемите апелираха мярката си за неотклонение, двама от тях- татко и наследник, бяха пуснати с парична гаранция. Останалите и до момента са в ареста, защото обвиняването се внася преди законния двумесечен период, в който това е възможно.

По делото са осъществени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди. Установено, че две от момчетата от спортния клуб, на 15 година и на 16 година, са имали нанесени междинни телесни повреди. Единият от тях е получил фрактура на китката на ръката, а другият е имал два счупени прешлени.

Предстои Районен съд-Асеновград да насрочи правосъдно съвещание по делото.

След случая през юни идващият летен месец мина в Асеновград под знака на митингите, спорадични прояви имаше и през август. Институциите взеха редица ограничения, в това число срутване на противозаконни постройки в ромската махала Лозница, само че популацията е още надалеч от усмиряване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР