Районна прокуратура – Враца приключи дело срещу И.А. /на 26

...
Районна прокуратура – Враца приключи дело срещу И.А. /на 26
Коментари Харесай

Вкарват в затвора криминално проявен младеж, подкарал кола пиян и без книжка във Врачанско

Районна прокуратура – Враца завърши дело против И.А. /на 26 години/, упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 343 б, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият И.А. е осъждан, не има дееспособност за ръководство на моторно транспортно средство.  През нощта на 05.11.2022 година мъжът управлявал лек автомобил на път от Криводол за Враца. Бил спрян за рутинна инспекция от патрул на районно управление (на МВР) на МВР-Враца. При тестване на лидера за приложимост на алкохол техническо средство отчело 1.53 промила. На място бил формиран акт за определяне на административно нарушаване и публикуван ваучър за здравно проучване.
Районна прокуратура – Враца е привлякла И.А. в качеството на обвинен за ръководство на МПС след приложимост на алкохол.
След осъществени дейности по следствие по досъдебното произвеждане той е бил предаден на съд с импортиран обвинителен акт.
В правосъдно съвещание сред отбраната на И.А. и Районна прокуратура – Враца е било подписано съглашение, което съдът е одобрил.
Извършителят на незаконното действие е признал виновността си и се е съгласил да му бъде наложено дейно наказване от 8 месеца „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване.
Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР