Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Гражданин на Сърбия е предаден на съд от Районна прокуратура – Видин за незаконно подпомагане на мигранти

Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Г.В., жител на Сърбия, притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, т. 3, т. 4 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 01.08.2023 година полицейските чиновници от Гранично полицейско управление– Брегово получили информация за подозрителен микробус, движещ се в региона на с. Градец, област Видин.

Около 14,15 ч. на входа на с. Бойница, в граничната зона на България със Сърбия, те забелязали транспортното средство, отговарящо на описанието в сигнала и го спрели за инспекция.

От показаните от лидера документи открили, че той е сръбски жител. В товарния отсек на автомобила били открити 20 лица, отговарящи на рисковия профил „ незаконен мигрант “.

В хода на следствието чужденците свидетелствали, че са от Сирия. Чрез обществената мрежаFacebookбили се свързали с група, занимаваща се с трафик на мигранти.

Постигнали спогодба с незнайно лице да бъдат преведени против възнаграждение от Турция до страна в Западна Европа. По пътя от Истанбул до България били придружавани от разнообразни мъже. В покрайнините на гр. София мигрантите били натоварени в автомобил, който да ги транспортира до границата със Сърбия, само че били разкрити от полицията.

Водачът Г.В. признал виновността си. Знаел, че противозаконноподпомагал мигрантите, които нямали позволение да обитават на територията на България.

Престъпното действие е осъществено за имотна полза, по метод, рисков за живота на транспортираните в МПС, както и във връзка с 20 лица, измежду които имало и едно, ненавършило 16-годишна възраст.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР