Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Трафикант на мигранти е предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Видин

Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против П.Т., жител на Гърция, притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 281, алинея 2, т.1, т.3, т.4 и т.5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Около 00,15 ч. на 19.06.2023 година в региона на гр. Кулаполицейскитеслужители на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ – Драгоман, Гранично полицейско ръководство на Министерство на вътрешните работи - Брегово,спрели за инспекция лек автомобил. От показаните от лидера документи открили, че той е жител на Гърция.

В транспортното средство с изключение на него пътували още 13 лица – мъже, дами, деца, отговарящи на рисковия профил „ незаконен мигрант “. Било е изяснено, че те са жители на Сирия с регистрационни карти на чужденци, издадени от Държавната организация за бежанците.

По данни на очевидец задграничните жители били транспортирани отгр. Харманли до границата сред България и Сърбия против заплащането на лидера по500 евро за всеки.

Водачът П.Т. бил арестуван и притеглен в качеството на обвинен за незаконен транспорт на пасажери сцел имотна полза, като употребяваното от него транспортно средство не било особено конструирано и оборудвано. С дейностите си той подкрепил жители на Сирия, навлезли в граничната зона на България без съответно позволение. Деянието е осъществено по метод рисков за живота на лицата, двама от коитоненавършили 16-годишна възраст.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР