Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Социален работник и настойник на лица, поставени под пълно запрещение, е предаден на съд от Районна прокуратура – Видин за присвояване и документно престъпление

Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против И.И., притеглен към наказателна отговорност за осъществени престъпленияпо член 206, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 и почл. 316, вр. член 309, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият И.И. работел вЦентъра за настаняване от фамилен тип(ЦНСТ)като обществен служащ. Освен това той бил аставник на две лица – И.М. и Е.И., сложени под цялостно забраняване.

Председателят на Настойническия съвет на ЦНСТ установил корист с персоналните средства на настанените в него И.М. и Е.И. и подал сигнал.

В хода на следствието е било открито, че обвиненият И.И. направил 14 претенции до Районен съд - Белоградчик за позволение за изтегляне на суми от сметките на И.М. и Е.И. Към тях той приложил неистинскичастни документи, на които бил притурен тип, че съставляват мнение на настойническия съвет към ЦНСТ по отношение на потребностите им. Такова мнение се изисква по силата на наредбите на Семейния кодекс.

Действайки по този метод, обвиненият И.И. изтеглил от сметкитена поставените под забраняване лица 14267,99 лв., които не използвал за техните потребности, а незаконно присвоил.

По делото са събрани доказателства, че той умишлено показал пред съда неистинен документи, защото подписите върху решенията на настойническия съвет не били изпълнени от членовете му.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР