Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Видин предаде на съд обвиняем за закана с убийство и побой спрямо майка си

Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Б.Б.(на 26 години), притеглен в качеството наобвиняем за осъществени от него закононарушения почл. 144, алинея 3, вр. алинея 1 и по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс – отправяне на закана с ликвидиране и причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение.

Към м. юли 2022 година обвиненият Б.Б. живеел с майка си Р.Н. в гр. Видин. От към 17 години дамата била неработоспособен, придвижвала се чрез инвалидна количка и не можела независимо да се обслужва.

В продължение на години синът упражнявал непрекъснат душевен тормоз по отношение на майка си, изразяващ се в кавги, закани и обиди. С времето експанзията му ескалирала и той показал физическо принуждение по отношение на нея.

На 13.07.2022 година Б.Б.й нанесълудари с пестник в региона на лицето и главата, душил я с ръцете, заплашил я с ликвидиране. От боязън за живота и здравето си дамата се преместила при братовчедка си, само че след 2 дни й се наложило да се върне в дома си.

Обвиняемият траял редовно да упражнява физически и душевен тормоз над Р.Н. - обиждал я, викал й, биел, изнудвал я за пари.

На 29.08.2022 година Б.Б. още веднъж протегнал ръка на майка си. Във очевидно нетрезво положение и без мотив той се развикал. Нанесъл й удари с юмруци в региона на главата, ритал я с крайник в региона на лицето.

Вследствие на побоя дамата мъчно говорела, имала рани, ожулвания и охлузвания по главата, изпитвала боязън за живота си.

В хода на следствието по формираното досъдебно произвеждане са били разпитани очевидци, които удостоверили за насилието, упражнявано от Б.Б. по отношение на майка му.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР