Районна прокуратура – Видин внесе обвинителен акт срещу К.Х. (на

...
Районна прокуратура – Видин внесе обвинителен акт срещу К.Х. (на
Коментари Харесай

Изправят пред съда трафикант, спипан да вози мигранти в тайник на автомобила си

Районна прокуратура – Видин внесе обвинителен акт против К.Х. (на 34 години), който бил хванат да транспортира незаконни мигранти.
В ранните часове на 8 август, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин – Калафат, митническите чиновници направили инспекция на лек автомобил, пътуващ за Румъния. В хода й бил открит тайник, построен в пода сред двете оси на колата. Запитан за него, лидерът К.Х. признал за укрити две лица.
При отварянето на тайника в него били открити двама чужденци без документи за идентичност. Обвиняемият декларирал, че ги е взел от София за транспорт до Австрия, за което му била заплатена сумата от по 1000 лв. на човек.
В показанията си мигрантите, показали са за жители от Сирия и Ирак, разказали за пътуването им до Турция, а след това и до България с група от 53 индивида. След нелегално влизане в страната и едноседмичен престой в гориста околност, се придвижили към столицата с таксиметров автомобил. Планирали нелегално да пресекат българо-румънската границата, само че били открити и арестувани от граничните управляващи.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР