Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем 44-годишния

...
Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем 44-годишния
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем и задържа мъж за неизпълнение на съдебна заповед за незабавна защита от домашно насилие и закани с убийство

Районна прокуратура – Видин притегли в качеството на обвинен 44-годишния В.М. по досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 296, алинея 1 и почл. 144, алинея 3, т.1 и т. 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 24.09.2024 г пред апартамент в жилищен блок в ж.к. „ Панония “ в гр. Видин В.М. удрял с юмруци по вратата на жилището на брачната половинка си В.Х. и й отправил закани с ликвидиране.

С дейностите си мъжътне извършил заповед за незабавна отбрана, издадена от Районен съд – Видин седмица по-рано. С нея му било неразрешено да я доближава наразстояние по-малко от 50 метра, както и жилището й, местоработата й и местата й за обществени контакти и отдих.

В хода на следствието по делото е било открито, че в изискванията на домашно принуждение обвиненият неведнъж отправял закани с ликвидиране към потърпевшата, коетоби могло да възбуди у нея състоятелен боязън за реализирането му.

В обособени случаи В.М.причаквалпострадалатав региона на местоработата й, държейки нож или тръба, и й се заканвал с ликвидиране.

С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура – Видин обвиненият е арестуван за период до 72 часа.

Изготвено е и е импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на лицето. Предстои произнасянето на съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР