Районна прокуратура – Видин предаде на съд К.Н.(на 37 години)по

...
Районна прокуратура – Видин предаде на съд К.Н.(на 37 години)по
Коментари Харесай

Обвиняем за закани с убийство в условията на домашно насилие в гр. Видин е предаден на съд

Районна прокуратура – Видин съобщи на съд К.Н.(на 37 години)по обвиняване за осъществено закононарушение почл. 144, алинея 3, предл. 1 и 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – закана с ликвидиране в изискванията на домашно принуждение, предшествано от редовно практикуване на психическо принуждение.

Обвиняемият К.Н. живеел повече от 12 години на фамилни начала с П.К. дружно с щерка й. След раждането на общото им дете мъжът почнал да злоупотребява с алкохол. В нетрезво положение я обиждал, отправял закани, упражнявал физическо принуждение.

С времето свадите сред двамата станали ежедневни. К.Н. проявявал експанзия, непрекъснато направлявал дамата, в това число нейните излизания отвън дома, метода й на обличане.

През м.март 2022 година П.К. дружно с децата се изнесла от вкъщи на обвинения. Въпреки това К.Н. всеки ден й се обаждал по телефона, идвал пред входа на блока, където тя живеела, викал, вдигал кавги. Молел дамата да се върне, а при отводите й заплашвал нея и децата й с ликвидиране и палеж.

Синът им бил очевидец на ставащото сред родителите му, изпитвал боязън да се среща с татко си. В случаите, когато бил вземан от него, бягал от вкъщи му и се прибирал при майка си.

П.К. няколкократно алармирала полицията за оказвания по отношение на нея и децата й душевен тормоз. Впоследствие подала молба в съда за издаване на ограничаваща заповед против К.Н.

След следващ случай на отправени от К.Н. закани за кавга потърпевшата алармирала органите на реда.

Проведено е следствие под надзора на Районна прокуратура – Видин и причинителят е предаден на съд. Предстои делото да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР