Районна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство по описа

...
Районна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство по описа
Коментари Харесай

Разследват пътен инцидент със значителни имуществени вреди пред сградата на Община Велико Търново

Районна прокуратура – Велико Търново управлява досъдебно произвеждане по разказа на районно управление (на МВР) – В. Търново, формирано на 05.09.2021г. за пътно транспортно произшествие с породени обилни имуществени вреди – закононарушение по член 343, ал.1, б. “а “ от Наказателен кодекс. 

На 05.09.2022 г, към среднощ, пред постройката на Община Велико  Търново, лек автомобил „ Ауди “,  ръководен от 20-годишен лидер, движещ се в посока ул. „ Независимост “ към ул. „ В. Левски “, напуща пътното платно вляво и се блъска поредно в дирек за улично осветяване, три дървета и автобусна спирка. Няма потърпевши жители. При произшествието са породени обилни имуществени вреди. Пострадал е само лидерът на автомобила, който е настанен в НХО с диагноза комоцио церебре, без заплаха за живота.

В хода на следствието по делото е осъществен оглед на местопрестъпление, следва да бъдат извършени разпити на очевидци, да се назначат експертизи за определяне аргументите за настъпилото ПТП, както и следва осъществяването на други процесуално – следствени дейности.

Пробите на лидера за приложимост на алкохол и наркотични субстанции са негативни.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР