Районна прокуратура – Варна предаде на съд 44-годишен мъж, обвинен

...
Районна прокуратура – Варна предаде на съд 44-годишен мъж, обвинен
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Варна предаде на съд мъж, присвоил пари от дарения за болно дете

Районна прокуратура – Варна съобщи на съд 44-годишен мъж, упрекнат за това, че незаконно присвоил непознати пари, които владеел, благосъстоятелност на малолетно момиче, представлявано от родител – закононарушение по чл.206, ал.1 от Наказателен кодекс., оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

В средата на месец март 2021 година, обвиненият Я.Г. видял пост в обществена мрежа, чиито създател разказвал за болното си дете, което се нуждае от незабавно лекуване в чужбина. Сумата за лекуването била непостижима за дамата, защото отглеждала сама своята щерка. Мъжът показал предпочитание да помогне, като преведе парична сума на детето и изискал адрес за изпращане. Комуникацията с майката на момичето траяла и двамата си разменили контакти. Я.Г. почнал да се интересува за здравето на дребното момиченце. Запознал се посредством интернет пространството и с бабата на детето, която живеела в чужбина. Обвиняемият даже бил осведомен с здравна документи за болесттите на детето, защото проявявал предпочитание да помогне на фамилията.

Я.Г. се занимавал с фолклорно изкуство и му хрумнала концепция да провежда благотворителен концерт за детето, посредством който да се съберат повече пари за неговото лекуване. Заел се с организацията на събитието, което било планувано за края на май месец. Получавал поддръжка, подпомагане и признателност от роднините на момичето. Бабата на детето му съдействала и с пари за покриването на избрани организационни заплащания.

В разследване на проведения благотворителен концерт били събрани дарителски доходи в размер на 6190,40 лв. – сума, която Я.Г. следвало да преведе по сметката на детето, с цел да бъде употребена за лекуването му. В началото ма месец юни, обвиненият в наличието на очевидци - участник в благотворителния концерт и ефирен екип, превел по дарителска банкова сметка парична сума в размер на 3810,00 лв., като остатъка от 2372,02 лв. не били преведени.

В интервала на познанството си с околните на болното дете, 43-годишният тогава мъж сключил четири контракта за паричен заем със кредитор компания за бързи заеми. Тъй като го притискали периодите по погасяване заемите, натрупвали се и лихви към главницата, то обвиненият на неустановена дата в седмицата откакто завършил благотворителния концерт, решил да задържи за себе си и да се разпореди с част от събраната дарителска сума, а точно сума в размер на 2372,02 лв.. С парите той покрил свои битови разноски, както и погасил част от потребителските си заеми.

Предстои делото против Я.Г. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да бъде наказан с " отнемане от независимост “ за период от една до шест години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР