Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение на С.К. на

...
Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение на С.К. на
Коментари Харесай

Прокуратурата: Двама мъже са задържани за катастрофата с мигранти край Чирпан

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвиняване на С.К. на 25 години и Д.К на 27 години по досъдебно произвеждане за това, че през днешния ден, на 26.02.2023 година, на 179-и километър на Автомагистрала " Тракия ", в съучастничество между тях, за да набират за себе си имотна полза - пари, посредством потребление на МПС - товарен автомобил " Ивеко ", незаконно подкрепили, посредством обезпечаване на транспорт и превоз, повече от едно лице - 46 лица, от тях и малолетни, жители на Афганистан, да преминат страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България, оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа.

В снетите им сведения С.К. и Д.К. показват, че са били наети от трето лице, с цел да превозят мигранти.

Обещана им е огромна сума пари. Преди 3-4 дни към 120 индивида - жители на Афганистан, минали от Турция през границата с България със стълба.

В гориста околност ги разпределили на групи и през нощта, към среднощ на 25 против 26 февруари, 46 мъже, измежду които и малолетни, били съпроводени до път с асфалт и към 02:00 часа качени в товарен микробус " Ивеко ", който бил ръководен от С.К., а до него в купето бил Д.К.

На километър 179 били спрени в спешната лента на Автомагистрала " Тракия ". Уговорката била, че ще получат пари, като дойдат в София.

С.К. и Д.К. са осъждани за закононарушения срещу собствеността. Извършват се дейни дейности по следствието, допълват от прокуратурата.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР