Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение на двама мъже

...
Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение на двама мъже
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение срещу двама шофьори превозвали 46 мигранти на АМ “Тракия“

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвиняване на двама мъже на 25 и 27 година. по досъдебно произвеждане, за това, че на 26 февруари2023 година на км.179 на Автомагистрала Тракия, в съучастничество между тях с товарен автомобил „ Ивеко “, незаконно подкрепили, посредством обезпечаване на транспорт и превоз 46 лица, от тях и малолетни, жители на Афганистан, да преминат страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България.
Прочетете още
С разпореждане от същата дата на прокурор от РП-Стара Загора е постановено задържане на обвинените за период от 72 часа.

В снетите им сведения двамата показват, че са били наети от трето лице, с цел да превозят мигранти. Обещана им е огромна сума пари. Преди 3-4 дни към 120 индивида - жители на Афганистан, минали от Турция през границата с България със стълба. В гориста околност ги разпределили на групи и през нощта, към среднощ на 25/26 февруари 2023г. 46 мъже, измежду които и малолетни били съпроводени до път с асфалт и към 02,00 ч. качени в товарен микробус, м. Ивеко. На км 179 били спрени в спешната лента на Автомагистрала “Тракия “. Уговорката била, че ще получат пари, като дойдат в София.

И двамата мъже са осъждани за закононарушения срещу собствеността. Извършват се дейни дейности по следствието.

Случаят е еднакъв с този, при който по-рано днес микробус " Фиат Дукато " с 45 мигранти самокатастрофира край Оризово. Един от тях е загин, а 32 са откарани в болница.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР