Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Пловдивчанин чу Моите момчета се качват и ще ти режат пръстите един по един и главата

 Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на К.В., на 20 година, и Й.А., на 18 година, за това, че на 22 август 2018 година, в Пловдив, в съучастничество, както и с неустановено лице, като причинители, за да набират за себе си имотна полза, поддържали подвеждане у другиго – 71-годишен мъж, като с това му предизвикали имотна щета в размер на 700 лв. – закононарушение по член 209 ал.1 във вр. с член 20 ал.2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс,  като обвиненият Й.А. е направил действието като малолетен.

В началото на 2018 година неустановено по делото лице позвънило на мобилния телефон на обвинения Й.А., като се показал с името Иво и споделил, че се занимава с компания за дограма. По-късно изискал да откри хора, които да се включат в осъществяването на телефонни измами. Й.А. го свързал с обвинения К.В.

На 22 август 2018 година, в Пловдив, потърпевшият получил позвъняване на стационарния телефон в жилището си от непозната жена. Тя плачела и твърдяла, че е в болница със сина си. Пострадалият затворил телефона с думите: " Довиждане, доста здраве на болничното заведение “.

Веднага по-късно му позвънил чужд мъж, който се показал за контрольор от полицията. Той обяснил на 71-годишния мъж, че бил набелязан за жертва на телефонни измамници, които доскоро се свързали с него " от болничното заведение “. 

Предупредил го, че към адреса му пътуват трима участници в скица за телефонни измами. Полицаите щели да ги задържат, само че трябвало да им спомага. 71-годишният мъж се съгласил. Получил и ново позвъняване от чужд, който попитал: " Парите, подготвени ли са? Иначе моите момчета се качват на втория етаж, разрушават ти вратата и ще ти режат пръстите един по един и главата “.

Мнимият служител на реда още веднъж се обадил, с цел да заяви, че пред входа имало трима бандити, които възнамерявали да разбият вратата на жилището на възрастния мъж и да му вземат парите. За да не се случи, той трябвало да даде парите, съхранявани в дома му. Пострадалият събрал 700 лв., които бил икономисал. По напътствие на " служителя на реда “, възрастният мъж  увил парите във фолио, сложи ги в найлонова торба и ги скрил във фризера, с цел да не ги засече апаратурата на измамниците. 

По-късно той хвърли парите от балкона, с цел да не му разрушават вратата бандитите.  Там чакали двамата обвинени, които взели пакета с банкнотите. Пострадалият бил въведен в подвеждане, че те са участници в незаконната група, които ще бъдат хванати след приемане на парите. 

Мнимият служител на реда се обадил още веднъж на възрастния мъж и споделил, че трима от измамниците към този момент са арестувани. Той получил и второ позвъняване с думите: " Хванаха трима от моите братя. Предупреждавам те на никое място да не излизаш “. 

По-късно схванал, че е излъган и подал сигнал в полицията. Междувременно двамата обвинени отишли в с. Обнова, общ. Левски. Те оставили парите зад автобусна спирка по дадени инструкции от непознатия. От тях взели по 100 лв., които си разделили. По делото са направени експертизи, разпитани очевидци ирл други Щетите не са възобновени. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съвещание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР