Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа по

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа по
Коментари Харесай

Румънски и български каналджии – в ареста

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени и задържа по две досъдебни производства  П.Г., румънски жител, и И.П., български жител, за подкрепяне на чужденци – сирийски жители,  да минават нелегално през страната.

По първото досъдебно произвеждане Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен П.Г., на 22 година, румънски жител, за това, че на 12.07.2023  година на автомагистрала „ Тракия “, в землището на с. Бенковски подкрепил 12 чужденци – жители на Сирия, измежду които две деца под 16-годишна възраст, да минават през страната в нарушаване на закона.

За осъществяване на действието е употребявано моторно транспортно средство – лек автомобил – ван, марка „ Пежо “.

Престъплението е квалифицирано по член 281 алинея 2 т.1 т.4 и т.5 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 12 юли 2023 година, на автомагистрала „ Тракия “, в землището на с. Бенковски полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил – ван, марка „ Пежо “.

Колата управлявал П.Г., румънски жител.

Установено е било, че  в купето на автомобила и в багажника пътували 12 чужденци – жители на Сирия, всички мъже, без документи за идентичност.

Две от лицата били под 16-годишна възраст.

Групата е минала от Турция в България през „ зелена “ граница. Чужденците са желали да стигнат до Германия и Холандия.

П.Г. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

По второто досъдебно произвеждане Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвиняване на И.П., на 20 година, български жител, за това, че на 13.07.2023  година, в землището на с. Труд за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил 7 чужденци – жители на Сирия, да обитават и да минават през страната в нарушаване на закона.

Деянието е осъществено, посредством потреблението на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка „ Шкода “, и във връзка с лица, които не са били навършили 16-годишна възраст.

Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4 и т. 5, във вр. алинея 1, от Наказателния кодекс.

И.П. е упрекнат и за това, че на 13.07.2023 година, в землището на с. Труд, обл. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „ Шкода “, след приложимост на наркотични субстанции – амфетамини метамфетамин – закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс.

Той е притеглен като обвинен и за това, че на същата дата и място незаконно е пречил на органите на властта – полицейски чиновници, да изпълнят задължението си по работа – да извършат инспекция за определяне на самоличността му и на ръководеното от него моторно транспортно средство, като не се е подчинил на подадени от длъжностен полицейски автомобил светлинни и звукови сигнали – закононарушение по член 270, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 13 юли 2023 година, в региона на автомагистрала „ Тракия “, обл. Пловдив, полицейски чиновници подали сигнали за прекъсване на лек автомобил, марка „ Пежо “, ръководен от И.П. Той не се подчинил на разпорежданията им и отбил по разклона на с. Труд, обл. Пловдив. Близо до стопанска сграда автомобилът е бил спрян, като И.П. се опитал да избяга,  Той е бил арестуван от полицейските чиновници. Установено е, че в автомобила пътували 7 чужденци – жители на Сирия, всички мъже, измежду които и две деца на 12 и 14 година Извършен е бил тест с техническо средство, като уредът е отчел, че И.П. карал след приложимост на наркотични субстанции.

И.П. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР