Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми двама души, участвали

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми двама души, участвали
Коментари Харесай

След тежка катастрофа: С помощта на полицай пиян шофьор измъкнал 90 000 лв. от застраховател

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени двама души, взели участие в опит за машинация на застрахователна компания. Единият от тях е служител на реда, някогашен чиновник на КАТ. На него му е повдигнато обвиняване, че е оказал помощ на собствен другар, направил закононарушение, като е осуетил наказателното произвеждане.

Историята е от декември 2021 година Тогава, след разгулен запой в компанията на двама свои познати, в това число и служителя на реда, един от обвинените взел ключовете и подкарал колата си, само че аварирал. Инцидентът станал в региона на Първомай - на пътя сред Пловдив и Свиленград. Колата била безусловно смазана.

Пияният водач помолил за подпомагане служителя на реда, с цел да избегне отговорност. Полицаят го посъветвал да каже пред проверяващите, че различен е карал автомобила. Така, трето лице поело виновността за злополуката. С това приятелите по чашка пробвали да им бъде изплатена 90 000 лева застраховка каско без да има причина, съобщи наблюдаващият прокурор Димитър Костов.

Полицейският чиновник и притежателят на автомобила са пуснати под гаранция - надлежно - 3 000 лева и 10 000 лева Районна прокуратура води досъдебно произвеждане за ПТП с материални вреди. За опита за машинация наказването, което планува закона, е отнемане от независимост от 1 до 6 години, а за персонално укривателство – до 5 години.

" Имаме непоносимост към такива прояви, които са в прорез с етичните правила на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и са неприемливи за обществото ни. Надявам се и останалите общински и държавни органи да последват този образец и " сами да си чистят къщичките ", съобщи шефът на ОД на МВР-Пловдив Васил Костадинов.

По непотвърдена информация, притежателят на авариралия автомобил е аграрни производител, който има над 10 000 декара земя покрай Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР