Районна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняеми Д. Г., на

...
Районна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняеми Д. Г., на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на мъжа и жената, превозвали 23-ма афганистанци с линейка

Районна прокуратура – Пловдив, притегли като обвинени Д. Г., на 31 година, и 29-годишната М.М.  за подпомагането на 23-ма мъже от  Афганистан, трима от които под 16 години, да минават през страната в нарушаване на закона. Мъжът и дамата бяха арестувани през вчерашния ден в село Труд, като за превозването на мигрантите са използвали  с кола за спешна помощ.

Д. Г. е с обвиняване и за съпротива  на органите на Министерство на вътрешните работи. По делото е открито, че полицейските чиновници подали сигнал за прекъсване на колата за спешна помощ в региона на автомагистрала „ Тракия “ в землището на село Войводиново. Специалният автомобил е пътувал в посока към София. Водачът не се подчинил, в резултат на което е подхванато гонене. Д. Г. е влезнал в село Труд, където спрял автомобила в централната част и дружно с М. М. се пробвали да избягат, само че са били арестувани от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, в региона на кметството. Установено е, че мигрантите се качили в колата за спешна помощ в региона на  Стара Загора. Те е трябвало да стигнат до София, а по-късно до Сърбия. Влезли са от Турция в България през „ зелена “ граница.

Д. Г. и М. М. са арестувани за период до 72 часа. Афганистанските жители са били разпитани като очевидци и след това настанени в миграционния център в  Любимец. Те са в положително здравословно положение.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР