Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми Д.Д., на 39

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми Д.Д., на 39
Коментари Харесай

Афганистанка, 2 сърби и 4 българи в ареста за трафик

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени Д.Д., на 39 година,  Л.Л., на 23 година, сръбски жител, В.Ж., на 22 година,  сръбски жител, Н.Т., на 39 година, А.Д., на 34 година, В.С., на 43 година, и 30-годишната А.Т., българска гражданка от афганистански генезис, за това, че на 14.06.2024 година, на автомагистрала „ Тракия “, на км 116, в посока към София за набиране на имотна полза незаконно подкрепили 11 чужденци – жители на Афганистан,  да преминат нелегално през страната.

Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – автомобил „ Фолксваген Туарег, и по метод рисков за живота на лицата, както и във връзка с малолетно момче, на 16 година, и на повече от едно лице.

Престъплението е квалифицирано по чл.281 ал.2 вр.чл.20 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото са осъществени голям брой дейности по следствието.

Днес, 17 юни 2024 година, по искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на шестима от обвинените. 30-годишната жена е с избрана мярка за неотклонение „ домакински арест “, която ще се наблюдава с електронна гривна.

Подробности по случая бяха показани през днешния ден на взаимен брифинг на Районна прокуратура – Пловдив и Министерство на вътрешните работи. В него участваха  Петър Петров, областен прокурор на гр. Пловдив, Димитър Костов, прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, Мариян Митков, шеф на отдел 11 при ГДБОП и Иван Куков от отдел 11 в ГДБОП.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР