Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема и задържа 25-годишната

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема и задържа 25-годишната
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на жена, измамила двама с апартамент под наем

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинена и задържа 25-годишната жена за измами с отдаване на жилище чартърен в Пловдив.  Обвиняемията с инициали Д.Х. за времето 13.11.2023 година до 14.11.2023 година е заблудила  две разнообразни лица – мъж и жена, като ги е излъгла, че ще им отдаде апартамент чартърен и с това им предизвикала имотна щета в размер на общо 1500 лева
Прочетете още
Жената нямала адресна регистрация в Пловдив. Тя се представяла с непозната идентичност – на украинска гражданка.  Снабдила се със свидетелството за ръководство на автомобил на чужденката, което било изгубено преди време. Жената разгласила в обществените мрежи публикация, че отдавала апартамент чартърен в Пловдив, регион „ Южен “, и показала мобилен телефон за връзка. 

На горепосочените дати двамата потърпевши й се обадили. Тя ги поканила в жилището за оглед по друго време. И двамата харесали жилището и след спогодба предали на измамничката капаро в общ размер на 1500 лв.. Жената на два пъти предала 1300 лв., а мъжът – 200 лв.. След като получила парите, 25-годишната жена престанала да си подвига телефона. Пострадалите  подали сигнал в  ОД на Министерство на вътрешните работи –Пловдив. Извършителката на действието е била открита и арестувана. Установява се чия благосъстоятелност е жилището.

Обвиняемата  е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Пловдив. Действията по следствието са в дейна фаза.   

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР