Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Обвиниха мъж за блудство с 12-годишно момиче в Петрич

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Р.Г. (на 38 години) за осъществено от него закононарушение по член 149, алинея 1, прочие 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 07.05.2019 година обвиненият Г. бил в гр. Петрич по работа, като се придвижвал из града с ръководен от него длъжностен автомобил. В региона на кръстовището на ул. „ Свобода “ и ул. „ Папульо “ той забелязал минаващо момиче (на 12 години) и през прозореца на колата го извикал да се приближи, като попитал за местонахождението на магазин „ Рай “.

Малолетната обяснила на Г. по какъв начин да стигне до въпросния търговски обект, след което всеки траял по пътя си. На друго кръстовище обаче той спрял автомобила и клекнал до него. В миг, когато момичето прекосявало около него, той го спрял и попитал дали може да се качи при него в автомобила и да му покаже къде се намира магазина. Обещал й, че ще я върне назад на същото място.

Детето решило да му помогне и доверявайки му се, седнало на предната дясна седалка на автомобила до водача. Започнало за следващ път да му изяснява посоката към магазина. На собствен ред обвиненият попитал ученичката за възрастта й, направил й комплимент за външността. Междувременно тя видяла своята другарка през отворения прозорец на вратата на автомобила, извикала я и й споделила да я изчака. Помолила обвинения да спре, с цел да слезе, само че той траял. Докато карал, Р.Г. опипал момичето, с което целял да възбуди полово предпочитание без съвкупление. Детето се уплашило от дейностите му и възползвайки се от обстоятелството, че мъжът кара постепенно, съумяло да отвори врата и слязло от автомобила в придвижване. Веднага се затичало по тротоара към постройката на „ Овергаз “ при приятелката си.

След като се прибрала ученичката разказала на родителите си за случилото се, като татко й подал тъжба в районно управление (на МВР) Петрич.

В хода на производството по делото от видеозаписи в региона бил открит автомобилът и извършен разпит с шефа на сдружението - притежател на транспортното средство. Действителният ползвател на МПС във въпросния ден бил открит. За изясняване на всички обстоятелства и условия било осъществено различаване от малолетната на причинителя на действието Р.Г.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР