Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на дома за стари

...
Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на дома за стари
Коментари Харесай

Проверяват дом за стари хора в Радомир, имало служители с COVID-19

Районна прокуратура – Перник разпореди инспекция на дома за остарели хора " Св. Иван Рилски " в град Радомир, след сигнал за чиновници с позитивни проби за COVID-19, оповестява Българска национална телевизия.
На 1 май, след постъпил сигнал за открити позитивни проби за COVID-19 на чиновници от вкъщи за остарели хора " Св. Иван Рилски " в град Радомир, Районна прокуратура – Перник разпореди инспекция по случая на Областния шеф на Перник, кмета на Радомир, шефовете на РЗИ-Перник, Инспекция по труда-Перник, Дирекция Социално подкрепяне – гр. Радомир и управлението на дома.
Изискана е информация и за броя на извършените проучвания за COVID-19, както и резултатите от тях, на личния състав и на настанените към сегашния миг в дома лица.
От Прокуратурата припомнят, че наблюдават за спазването на законността, по-специално дейностите на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, по тази причина изискват от нагоре посочените органи да упражнят надзор и да дават информация по отношение на подхванатите ограничения за предварителна защита на разпространението на ковид и спазването им.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 май
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР