Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем М.И., на 35

...
Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем М.И., на 35
Коментари Харесай

Задържаха крадец на автомобил на стойност 228 900 лв.

Районна прокуратура – Пазарджик притегли като обвинен М.И., на 35 година, за това, че на 16.12 20022 в гр. Пловдив незаконно лишил лек автомобил от владението на другиго, а точно 28-годишна жена, като автомобилът е зарязан в гр. Пазарджик и действието е осъществено наново – закононарушение по член 346 алинея 2 т. 1 предл. 2 и т. 2 предложение 3-то вр. с алинея 1 вр. член 28 алинея 1 от Наказателен кодекс.     

По делото е открито, че М.И. лишил автомобила пред жилищна кооперация в гр. Пловдив, до момента в който потърпевшата подготвяла детето си да го качи в него. Колата е била с работещ мотор и М.И. се качил доста бързо в нея, след което потеглил към гр. Пазарджик. Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112. Oбразувано е досъдебно произвеждане и под надзора на прокуратурата са осъществени голям брой дейности по следствието и издирвателни мероприятия за определяне на автомобила и причинителя.  Автомобилът е открит по-късно на бензиностанция на автомагистрала „ Тракия “ в региона на обл. Пазарджик. В резултат на извършените дейности по следствие е открит причинителят и е арестуван през днешния ден – 13.01.2023 година, в жилището си.

По делото са направени няколко експертизи, като съгласно съдебно-оценъчната експертиза цената на автомобила възлиза на 228 900 лв.. По делото не престават дейностите по следствието. М.И. е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа. В понеделник, 16.01.2023 година, РП-Пазарджик ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Автомобилът ще бъде върнат на потърпевшата. Продължават дейностите по определяне на цялостната незаконна активност на причинителя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР