Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, привлече в

...
Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, привлече в
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Монтана привлече към наказателна отговорност и задържа трафикант на мигранти

Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, притегли в качеството на обвинен и задържа за период до 72 часа Б.С.(на 35 години)по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, прочие 1 от Наказателен кодекс.

На 02.02.2023 година в с. Аспарухово, област Монтана, Б.С. незаконно подкрепил чужденци – към 40 лица, да преминат през територията на България в нарушаване на закона. За осъществяване на действието той употребявал товарен автомобил. С дейностите си обвиненият целял приемане на имотна полза.

В хода на следствието са били събрани доказателства и за това, че Б.С. при транспорт на мигранти бил под въздействие на наркотично вещество. При инспекция на лидера с техническо средство уредът отчел съществуване на амфетамин. Освен това в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите той държал канабис и амфетамин. Тези действия, осъществени от обвинения, са квалифицирани по чл.343б, алинея 3 и по чл.354а, алинея 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на прокурор Б.С. е арестуван за период до 72 часа. Дадени са подробни инструкции на проверяващия орган за откриване на обективната истина по делото.

Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР