Районна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем Г.Г. по

...
Районна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем Г.Г. по
Коментари Харесай

В Монтана съдят побойник, нарушил ограничителна заповед, поискана от жена му

Районна прокуратура – Монтана съобщи на съд обвинен Г.Г. по бързо произвеждане за несъблюдение на заповед за незабавна отбрана от домашното принуждение. 

С оглед съществуване на законови предпоставки държавното обвиняване внесе предложение за освобождение на обвинения от наказателна отговорност и налагане на административно наказване по член 78а от Наказателен кодекс.

Спрямо обвинения Г.Г. на 25.08.2023 година Районен съд – Лом издал заповед за незабавна отбрана, връчена му персонално. Той бил длъжен да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на брачната половинка си М.Г. и му било неразрешено да се приближава до нея и жилището й, местоработата й и местата за отдих и обществени контакти на разстояние по-малко от 100 метра.

На 08.09.2023 М.Г. била на работа в магазин в гр. Лом. Около 14,00 ч. брачният партньор й Г.Г. посетил комерсиалния обект, като влезнал вътре. Жената незабавно подала сигнал на телефон за незабавни случаи 112.

Извършеното от обвинения действие е квалифицирано по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ до три години или санкция до пет хиляди лв..

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg