Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, привлече в

...
Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, привлече в
Коментари Харесай

Съдят обвиняем за отправена закана с убийство срещу мъж 

Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално поделение – Дупница, притегли в качеството на обвинен и задържа за период до 72 часа В.К. за отправена от него закана с ликвидиране. Престъпното действие е квалифицирано по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане е почнало след постъпил сигнал на телефон 112.

На 01.05.2022 година ръководителят на мотоклуб Д.Н. бил в стопанисвания от него парцел на ул. „ Саморанска “ в региона на път от гр. Дупница за с. Самораново. Заедно с него били брачната половинка му и детето му. При качването в автомобила си мъжът забелязал приближаващата се кола, ръководена от В.К. Обвиняемият внезапно понижил скоростта, насочил през прозореца револвер против Д.Н. и заканително поклатил глава. След това незабавно напуснал местопроизшествието.

Действията на В.К. провокирали у потърпевшия състоятелен боязън за живота и този на фамилията му. Допълнителен мотив за това бил непрекъснат душевен тормоз, на който е бил подложен от страна на обвинения, след изгубването на негов непосредствен другар Я.М. през 2020 година

В хода на следствието са осъществени неотложни следствени дейности – претършуване и изземване на управлявания от В.К. автомобил и населяваното от него жилище. Разпитани са очевидци, изискана е писмена информация от националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112, изискани са записи от охранителни камери, инсталирани в региона на местопроизшествието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР