Районна прокуратура – Кюстендил е внесла обвинителен акт срещу Р.Р.

...
Районна прокуратура – Кюстендил е внесла обвинителен акт срещу Р.Р.
Коментари Харесай

Кюстендилски наркоман, обрал съседи, отива на съд


Районна прокуратура – Кюстендил е внесла обвинителен акт против Р.Р. за осъществена от него кражба – закононарушение по член 196, алинея 1, т. 1, вр. член 194, алинея 1, вр. член 26, алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ и б. „ б “ от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Р. е наркозависим и към 30.12.2018 година бил в абстинентна рецесия. Изпитвал потребност от опиат, само че не разполагал с парични средства за закупуването му. Било му известно, че неговите съседи отсъстват, заради което решил да извърши кражба от къщата им в гр. Кюстендил.

Р.Р. влезнал в непознатия парцел, качил се на втория етаж, от кое място взел покривала за спалня, одеяла, завеси, тонколона. Занесъл тези движимости в дома си и още веднъж се върнал в къщата на съседите. На първия етаж разкрил тв приемник, портативен компютър със зарядно устройство и чифт дамски работни обувки. Всичко това също взел, а на идващия ден откраднатите движимости продал на разнообразни лица в кв. „ Изток “ в града.

Съгласно заключението на назначената на досъдебно произвеждане експертиза, цената на отнетите от Р.Р. непознати движимости е 1294 лв..

Обвиняемият е неведнъж осъждан, като действието е било осъществено от него в изискванията на рисков рецидив. Понастоящем мъжът е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои наказателното произвеждане против него да продължи в съда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР