Районна прокуратура – Добрич задържа за срок до 72 часа

...
Районна прокуратура – Добрич задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха 30-годишен автокрадец от Тервел

Районна прокуратура – Добрич задържа за период до 72 часа 30-годишен мъж, притеглен към наказателна отговорност за незаконно лишаване на два леки автомобила. Наблюдаващият случая прокурор ще упорства за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на А.С., като следва настояването да бъде прегледано в съда.

Престъпленията са осъществени на 8 април 2023 година в град Тервел. След като завършил работа, обвиненият решил да се насочи към прилежащо село. Нямал автомобил, с който да се придвижи, и решил незаконно да отнеме някой от паркираните на улицата. Забелязал, че пред частен дом е оставена кола с ключове на контакт и я подкарал. Малко откакто излязъл от град Тервел изгубил надзор над автомобила, и навлязъл в канавката край пътя. Там изоставил разваленото транспортно средство и се върнал в града. Избрал си нова кола и още веднъж се възползвал от опцията да я отнеме. Изоставил я в гориста околност покрай обитаемото място.

Скоро след подадените сигнали, А.С. бил открит и арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи. Той е управлявал колите без право на това, защото в никакъв случай не е имал удостоверение за ръководство на Министерство на вътрешните работи. А също така е бил в пияно положение – тестванията посочили централизация от 1,6 на хиляда алкохол. Към момента е упрекнат за осъщественото от него закононарушение по член 346, ал.2, т.1 и т.2.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Добрич.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР