Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Съдят грабителите на семейството пенсионери от благоевградския кв. Грамада

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Огнян Д. (на 40 години) и Шакир М. (на 20 години) за закононарушение по член 198, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. На 02.05.2023 година Огнян Д. и Шакир М. решили да извършат кражба от частен парцел вквартал Грамада в Благоевград.

Около 23,30 ч. те влезнали в непознатия двор дружно с 13-годишния Р.Д. - наследник на обвинения О.Д. Стигайки до къщата, обвинените повдигнали детето, което съумяло да проникне през отвор и им осигурило достъп до вътрешността. При претършуване на парцела Р.Д. извадил две портмонета от дамска чанта, в които имало 100 лв., както и монети на обща сума 3 лв..

След това тримата причинители влезнали в стаята, където спели Ани Б. и Славчо Я. От нощно шкафче, употребено от дамата, взели 60 лв. и портмоне. Изпод дюшека на леглото извадили портфейла на мъжа със сумата от 400 лв., персоналните му документи и тези за автомобила му. А.Б. се събудила от шума и извикала. Крадците побягнали, само че С.Я. хванал Р.Д за ръката.

Момчето извикало татко си, при което двамата обвинени се върнали и използвали мощ по отношение на мъжа. О.Д. му нанесъл удари с пестник в региона на лицето, а Ш.М. го съборил на земята. Извършителите на грабежа избягали и след това разделили отнетите пари.

Общата стойност на предмета на закононарушението възлиза на 586,50 лв.. В хода на следствието авторството на незаконното действие, осъществено в изискванията на криво-ляво извършителство с малолетно лице, е било открито. Понастоящем обвинените О.Д. и Ш.М. са с ограничения за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР