Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение - Сандански, внесе в

...
Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение - Сандански, внесе в
Коментари Харесай

Обвиняема за купуване на гласове и държане на коноп в с. Микрево е предадена на съд с акт на Районна прокуратура - Благоевград 

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение - Сандански, внесе в съда обвинителен акт по дело за предоставяне на имотна полза за склоняване към практикуване на изборното право в интерес на избрани претенденти при осъществяване на локалните избори, както и за нелегално държане на наркотично вещество.

Престъпните действия са квалифицирани по член 167, алинея 2, вр. член 26, алинея 1 и по член 354а, алинея 5, вр. алинея 3, предл. 2-ро, т. 1 от Наказателен кодекс.

В края на м. септември 2023 година обвинената Л. Б. се срещнала с шестима поданици от с. Микрево, с които се познавала. Всички те имали потребност от замяна на персоналните си карти заради разнообразни аргументи – развален, загубен или изминал период на годност на документа.

В диалозите с тях тя им предложила да спомага за издаването на нови документи. Това включвало обезпечаване на превоз до гр. Сандански, попълване на документи, както и възнаграждение на такси.

За тази услуга Л. Б. поискала от шестимата, притежаващи интензивно изборно право, да гласоподават на идните на 29. 10. 2023 година избори за локалната власт в интерес на избрани претенденти. Всички те се съгласили на имотната полза и с изискването на обвинената, като получили предлаганите от нея услуга и парични суми.

В хода на започнатото досъдебно произвеждане при изискванията на необходимост и при извършеното претършуване в дома на Л. Б. в с. Микрево, област Благоевград, било намерено неразрешено от закона вещество - коноп /марихуана/.

За осъществените от нея действия тя е била привлечена към наказателна отговорност. Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР