Районите около училищата и детските градини в Пловдивско са обезопасени.

...
Районите около училищата и детските градини в Пловдивско са обезопасени.
Коментари Харесай

Готови за 15 септември: Около училищата и детските градини в...

Районите към учебните заведения и детските градини в Пловдивско са обезопасени. Поставени са пътни знаци, освежени са пътните маркировки, светлинната сигнализация е в редовност, направени са защитни ограждения, тъй че децата да не изскачат ненадейно на улиците, обезопасени са входовете на образователните и детски заведения, направена е връзка шефовете за възстановяване сигурността на придвижването.

Всички 17 общини в Пловдивска област и полицията са дали подробна информация за обезопасяване на учебните заведения преди първия образователен ден, както и на детските градини, съгласно изисканите от Областна администрация отчети, заяви зам.-областният шеф Даниела Николова. Тя води срещата на регионалния съвет по сигурност на придвижването. В него се включиха представители на общини, Държавната организация по сигурност на придвижването /ДАБД/, ОД на Министерство на вътрешните работи, БЧК, Пътно ръководство, РЗИ, Окръжна прокуратура, Районната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията /РДПБЗПН/

От Агенцията по сигурност на придвижването насочиха съответни рекомендации към общините и регионалните комисии във връзка с видимост, растителност и знаци. Оттам посъветваха, там, където има пешеходни пътеки, осветлението да е ориентирано към тях, да се осветят добре и учебните дворове. Да се забрани паркираните пред учебните заведения, а преградните уреди да са направени по този начин, че фактически да не се допусне ненадейно изскачане на платното, а придвижването да е ориентирано единствено към вход-изход. От ДАБД предложиха също да се обърне внимание основани ли са условия, с цел да могат децата са пресичат вярно до спирките на градския превоз. Посъветваха също по този начин да се обсъдят ограничения да възстановяване на вело- и пешеходното придвижване, защото във връзка с пътния травматизъм в Пловдив има растеж на ПТП с велосипедисти и пешеходци.

Даниела Николова заяви, че Областна администрация ще се включи в самодейността „ Един ден без жертви “, която е във връзка „ Европейски дни на подвижността “. От своя страна регионалният шеф Ангел Стоев ще взе участие в образование по сигурност на придвижването в пловдивско учебно заведение. Николова прикани и общините да се включат в тази самодейност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР