Районен съдия Иван Дечев върна вярата в справедливостта за серията

...
Районен съдия Иван Дечев върна вярата в справедливостта за серията
Коментари Харесай

Съдът в Бургас поряза Перата по делото му срещу журналистите

Районен арбитър Иван Дечев върна вярата в справедливостта за серията каузи, формирани по искове на лицето П.К.Н. против медии в Бургас. Районен съд-Бургас отхвърли гражданския иск срещу сътрудниците от Е-Бургас – третата съдена медия поради направена обява. Припомняме, че ищецът заведе каузи на конвейр против медии, като преди месец арбитър Калин Кунчев осъди два уеб страницата – БургасИНФО и БургасНюз за сходни изявления отпреди повече от 5 години. Двете медии апелираха решенията и следва разглеждането им в Окръжен съд.
По делото против Е-Бургас ищецът твърди, че ответникът е разгласил въпросната публикация, с което тя е станала притежание на голям брой лица и в която са му преписвали позорящи, унизителни изказвания и осъществяването на закононарушение, за което била налице влезнала в действие оправдателна присъда. Районният съд откри искът за безпочвен.

„ Данните по делото сочат, че процесната публикация е написана във връзка правосъдно съвещание, на което е било прегледано настояването на прокуратурата ищецът и другите обвинени лица да бъдат арестувани под стража. Самото заглавие на обявата също оповестява, че лицата са пуснати под „ Домашен арест “. Според съда със публикацията е отразена настояща вест – разглеждането на мярка за неотклонение. Съдът откри, че в публикацията не се съдържа клеветническо изказване във връзка с ищеца. Обвинението за осъществен „ побой “ е пресъздадено със съответните изразни средства на публицистиката “, показва в претекстовете си арбитър Дечев.
Решението на Районен съд – Бургас предстои на обжалване в двуседмичен период пред Окръжен съд – Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР