Районен съд - Варна взе най-тежката мярка за процесуална принуда

...
Районен съд - Варна взе най-тежката мярка за процесуална принуда
Коментари Харесай

Задържане под стража за младеж, подготвял палеж на сграда във варненско село

Районен съд - Варна взе най-тежката мярка за процесуална насила във връзка с 23-годишен юноша, по отношение на който са предявени обвинявания за това, че за времето от 14 до 15 май, в съучастничество с друго лице като съучастник, на територията на Велико Търново и Провадия, е направил подготвяне към закононарушение – палеж на имущество със забележителна стойност във варненско село, като обезпечил превоз до мястото и закупил средството за палежа.

Деянието се явява тежко съзнателно закононарушение, като в закона за него се планува наказване „ отнемане от независимост “ от една до осем години.

От събраните досега материали и доказателства по делото съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение за касателство на обвинения към действието, за което му е възведено обвиняването. Районният съдът регистрира, че е налице не хипотетична, а действителна заплаха при взимане на мярка за неотклонение, друга от „ Задържане под стража “, той да извърши друго незаконно действие. Видно от информация за съдимост, 23-годишният обвинен, макар младата си възраст, има три осъждания, поредно е изтърпял дейно две наложени му санкции „ отнемане от независимост “, като е бил освободен от пандиза преди по-малко от два месеца. Съдът счете, че единствената съответна на този стадий мярка за неотклонение във връзка с обвинения е „ Задържане под стража “.

Обжалването на определението на Варненския областен съд по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред ВОС за 26 май т.год. от 13 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР