Районен съд – Варна, определи мярка за неотклонение „домашен арест“

...
Районен съд – Варна, определи мярка за неотклонение „домашен арест“
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест учителя, блудствал с дете

Районен съд – Варна, дефинира мярка за неотклонение „ домакински арест “ за 24-годишен мъж, притеглен като обвинен за осъществяване на дейности за полово задоволство по отношение на малолетно момче – закононарушение по член 157, ал.4, вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Предвиденото в закона наказване за сходно тежко съзнателно закононарушение е отнемане от независимост от 2 до 6 години.

Съдът, като взе поради събраните досега доказателства и по-специално свидетелските показания, откри, че може да се направи рационално обосновано съмнение за съпричастност на 24-годишния мъж към повдигнато му обвиняване.

Доколкото към днешна дата той има непрекъснат адрес и е оправдан, съдът реши, че по-лека мярка от желаната от прокуратурата „ задържане под стража “, също би изиграла своята роля.

Предвид метода и механизма на действието, както и с оглед личността на обвинения и трудовата му ангажираност като преподавател по музика, работещ с деца, съдът счете че той следва да бъде обособен от тази си активност до привършване на следствието.

Ето за какво Варненският областен съд дефинира по отношение на 24-годишния обвинен мярка за неотклонение „ домакински арест “, която да бъде следена със средство за електронно наблюдаване.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция в 3-дневен период, като при положение на тъжба или митинг делото е планувано за разглеждане пред ВОС, за 4 февруари от 10 часа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР