Районен съд в Асеновград оправда действащата адвокатка Николета Руйкова по

...
Районен съд в Асеновград оправда действащата адвокатка Николета Руйкова по
Коментари Харесай

Оправдаха адвокатката Николета Руйкова по обвинението за шофиране след дрога

Районен съд в Асеновград оправда настоящата адвокатка Николета Руйкова по едно от обвиняванията, които й бяха повдигнати, научи TrafficNews . Магистратите са я приели за почтена, за това че точно на Бъдни вечер, автопатрул спрял автомобила й марка „ Ягуар ” за инспекция. След осъществените дейности за приложимост на наркотични субстанции е открито, че Дръг пробата на Руйкова посочил приложимост на Кокаин.  
Прочетете още
В края на предходната година обаче Руйкова получи условна присъда за това, че бе хваната  с кокаин и марихуана за 25 хиляди лв..  Тя бе задържана след акция на Криминална полиция, а при претърсването в дома й бяха конфискувани близо 100 грама кокаин и малко количество марихуана. двокатката бе пусната от ареста против 5 000 лв. гаранция с претекст - да се грижи за дребното си дете. По време на правосъдния развой, Руйкова поискала правосъдното разследване да протече по общия ред, т.е. не е признала обстоятелствата вписани в  обвинителния акт.  Така Окръжен съд- Пловдив я е признал за отговорна и я е осъдил на най-високата условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен период.  Адвокатката би трябвало да заплати и санкция от 10 хиляди лв..  

Целият правосъден развой против Николета Руйкова мина при закрити порти без допускане на медии. Още първоначално тя и бранителите й адвокат  Ясенка  Шигарминова и юрист Константин Давчев желаеха това, тъй като в кориците по делото е имало материали, които съдържат данни от интимния живот на обвинената.

Решението предстои на митинг от прокуратурата в петнадесетдневен период от през днешния ден пред Окръжен съд - гр. Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР