Районен съд – Поморие остави в ареста мъж, обвинен в

...
Районен съд – Поморие остави в ареста мъж, обвинен в
Коментари Харесай

Въпреки съдебна забрана: Насилник преби повторно майка си

Районен съд – Поморие остави в ареста мъж, упрекнат в нарушение за правосъдна заповед за отбрана от домашно принуждение. Това оповестиха от пресцентъра на Съда.

По искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът задържа под стража Живко К. Той е упрекнат за това, че за времето от 23.00 часа на 19 октомври 2018 година до 15.00 часа на 20 октомври 2018 година в град Поморие, в жилище, не извършил Заповед за отбрана от домашно принуждение, издадена му от Районен съд, влезнала в законна мощ на 15 декември 2017 година, според която Живко К. е отхвърлен от взаимно населяваното жилище с потърпевшата (негова майка), за период от 18 месеца и му е неразрешено да приближава потърпевшата, нейното жилище и местата ѝ за обществени контакти и отдих, а точно – посетил дома на майка си, отправил обиди и псувни към нея, и нанесъл удар в носа на потърпевшата.

Според прокурора е налице обосновано съмнение за това, че Живко К. е направил закононарушението, в което е упрекнат.

Представителят на държавното обвиняване е безапелационен, че Живко К. може да се укрие или да извърши ново закононарушение. Съдът одобри претекстовете на прокурора и задържа под стража обвинения.

Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР