Районен съд Пловдив обяви за нищожна клаузата за увеличение цените

...
Районен съд Пловдив обяви за нищожна клаузата за увеличение цените
Коментари Харесай

Нинова: Мобилните оператори да бъдат блокирани в съда заради увеличението на цените

Районен съд Пловдив разгласи за оскъдна клаузата за нарастване цените на мобилните услуги. Макар и единствено на първа инстанция, решението е показателно. Докато бях министър на стопанската система и промишлеността издадохме заповед, с която блокирахме поисканото тогава нарастване за две години. Съдът удостовери на две инстанции нашата заповед, съобщи. Това съобщи Корнелия Нинова и добави:

Днес министър ръководителят Денков и министър Богданов отхвърлят държавното управление да предприеме ограничения. На мое парламентарно запитване министър председателят отбрани  мобилните оператори като сподели, че това били естествени търговски връзки. Не, не са естествени. Това не е свободно договаряне а заробване на клиента. Не единствено ние, само че и съдът удостовери, че става дума за неравноправни клаузи в контракта. 

Има и европейска инструкция, която споделя, че всеки консуматор може да се откаже от услугата без да заплаща неустойки. А в България в случай че се откажат би трябвало да заплащат наказателна клауза. Това е парадокс. И още нещо: цената се подвига автоматизирано с растежа на инфлацията, а заплати, пенсии, компенсации в никакъв случай не се усилват автоматизирано. Не може да се разчита на сглобката да ни отбрани от произвола на монополисти и корпорации. 

И тъй като желаеме да живеем в правова европейска  държава, ви призоваваме: да блокираме мобилните оператори в съда. Подавайте всеобщо тъжби в районните съдилища в цялата страна. Да надигнем против ограбването и лобисткото държавно управление силата на правото и закона. Те са на наша страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР