Районен съд- Пловдив наложи наказание от пет месеца условна присъда

...
Районен съд- Пловдив наложи наказание от пет месеца условна присъда
Коментари Харесай

Пловдивчанин получи пет месец условна присъда, ядосал се на паркирала кола и скачал върху капака й

Районен съд- Пловдив наложи наказване от пет месеца условна присъда с три години изпитателен период на мъж, който е потрошил автомобил на жена, тъй като „ не му било мястото там ”.  Ситуацията се е разиграла на 4-ти септември 2019 година, когато конституираната в качеството на частен обвинител по делото е дала на щерка си автомобила си, с цел да отиде на посетители у другари. Момичето  паркирало автомобила на адреса до оградата на учебно заведение в Кършияка, като оставила задоволително място за прекосяването и на други транспортни средства. Тя и приятелите й се разположили в хол до тераса, от която се виждала постройката на образователното заведение и паркираният автомобил.
Прочетете още
На същата дата към 22:00 подсъдимият се прибирал към дома си със фамилията, а зад кормилото била жена му. В непосредственост до адреса, където живеят, дамата трябвало да направи завой, около паркиралия до оградата на пловдивското учебно заведение автомобил. Тя обаче не съумяла, а подсъдимият  излязъл от колата и застанал пред нея, като почнал да направлява шофьорката   по какъв начин да мине с маневри през оставащото тясно място. Жената още веднъж не съумяла. В резултат настъпило застъргване сред леките коли. Когато видял одраскването по боята на своя автомобил, подсъдимият се ядосал, разгневил се и почнал да вика и наскърбява жена си  за това, че не била деликатна. След това насочил гнева си към лекия автомобил на частната обвинителка по делото, като почнал да го удря и рита с крайници.

 Тези му дейности провокирали мощен звук. Паркиралата дама, която била в жилището на, намиращ се наоколо до мястото  чула този тътен, приближаващ от улицата. Тъй като се тормозила, незабавно излязла на терасата, с цел да разбере от кое място идва шумът.Така тя видяла по какъв начин подсъдимият, крещейки, нанасял удари с ритници и юмруци по предна лява врата, задна лява врата и вратата на багажника на лекия й автомобил.

Пострадалата и приятелите й в жилището излезли на улицата и забелязали по какъв начин виновният мъж почнал да подскача върху предния похлупак на автомобила. Когато видял идващите хора обаче обвиненият се опитал да тръгне от местопроизшествието. Когато доближили до колата му обаче той самичък слязъл. Един от приятелите на момичето попитал обвинения какво правил с автомобила, а виновният му дал отговор, че „ това не било място за паркиране ”.

Пострадалата незабавно подала сигнал, а на място дошъл автопатрул от Трето районно управление (на МВР). Униформените  запазили местопроизшествието, открили самоличността на очевидците и разговаряли с тях за случилото се. На същия ден бил формиран протокол, било открито, че вредите по лекия автомобил са били на обща стойност от 5184,92 лв. и засягали единствено естетическото положение на автомобила.

По делото Районен съд е разпитал очевидците, като несъмнено е открито, че  подсъдимият е направил съзнателно дейностите – ритване и скачане по автомобила и е целял да нанесе вреди и да повреди непознатата за него движимост. Така Районен съд –Пловдив е наложил наказване от условна присъда 5 месеца с три години изпитателен период. Той би трябвало да заплати  и сумата от 1100 лв. за юрист на потърпевшата. По-късно обвиненият е обжалвала решението на магистратите пред втора инстанция.

Частната обвинителка  също е предявила искане за връщане на делото за ново разглеждане пред Районен съд  или да се промени присъдата  и да се одобри друго осъществено закононарушение и надлежно наказването да бъде по- тежко. Според нея липсва правдивост и случая е омаловажен. Окръжен съд- Пловдив е приел обаче, че районният съд е направил
цялостен и обширен разбор на всички доказателствата по делото. Според магистратите няма позволени основни нарушавания на процесуалните правила, които да дадат съображение за анулация на решението, заради което съдът го е удостоверил.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР