Районен съд-Пловдив издаде днес условна присъда от три години на

...
Районен съд-Пловдив издаде днес условна присъда от три години на
Коментари Харесай

Кметът на Карлово получи условна присъда

Районен съд-Пловдив издаде през днешния ден условна присъда от три години на кмета на Карлово Емил Кабаиванов и отнемане от право да заема длъжността "кмет " за период от 4 години.

Кабаиванов е приет за отговорен в присвояването на съвсем 27 хиляди лв. европейски средства.

Емил Кабаиванов е приет за отговорен в това, че в интервала 24 април 2013 година – 30 април 2014 година, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Карлово, е присвоил непознати пари в огромни размери – общо 26 984,68 лева, благосъстоятелност на Община Карлово. Сумата е получено от общината по подписан сред Министерство на околната среда и водите и Община Карлово контракт за безплатна финансова помощ по оперативна стратегия „ Околна среда 2007-2013г. “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и от Кохезионния фонд за „ Доизграждане и рационализация на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води и канализационна мрежа в гр.Карлово “, връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и ръководи, като присвоените средства са предоставени на българската страна от Европейския съюз.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Окръжен съд – Пловдив.

Ако присъдата бъде доказана и от Окръжния съд в Пловдив, Кабаиванов няма да може да се кандидатира още веднъж за кмет на Карлово на изборите наесен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР