Районен съд – Монтана осъди на 1 година „Лишаване от

...
Районен съд – Монтана осъди на 1 година „Лишаване от
Коментари Харесай

1 година условно за ученик, откраднал пиян кола и катастрофирал с нея

Районен съд – Монтана осъди на 1 година „ Лишаване от независимост “ условно И. Н. А. - възпитаник в 12 клас, упрекнат в незаконно лишаване на МПС в пияно положение и предизвикателство на ПТП с нанесени на автомобила вреди.

Според документите по делото на 10 против 11 юли 2021г., към среднощ в Монтана, И. Н. Т. /20 г./ откакто пил алкохол с другари, влезнал в паркинга на СБА и незаконно лишил автомобил „ БМВ Х5 “ на стойност 6500 лв., благосъстоятелност на Г. О. К. от София и употребен от Й. С. Д. от село Благово.

Шофирайки откраднатия автомобил по път II-81, малко след изхода от СБА, И. Н. Т. аварирал, колата излязла от платното и се преобърнала като последвали повреди - изкривяване на фарове, брони, порти, таван, калници и рамки. Според експертиза по делото вредите са на стойност 2003.76 лв..

Служителите на Министерство на вътрешните работи, пристигнали на мястото на ПТП, разкрили наоколо И. Н. А., който в началото твърдял, че е пътувал на стоп с колата, само че след това признал, че я откраднал. Проверката с дрегер посочила, че младежът е управлявал МПС с централизация на алкохол от 1.47 промила, а също по този начин, че не има удостоверение за правоуправление. Производството се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване като подсъдимият се призна за отговорен и даде единодушие да не се разпитват очевидци и движимости лица. Според Наказателно-процесуален кодекс при съкратеното правосъдно разследване, в случай че бъде постановена неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наложеното наказване с 1/3.

Районен съд – Монтана призна подсъдимия И. Н. А. – от с. Георги Дамяново, възпитаник в 12 клас, неосъждан, за отговорен за лишаване на непознато транспортно средство без единодушието на притежателя с последвала щета на транспортното средство като действието е осъществено в пияно положение и го наказа с 1 година и 6 месеца „ Лишаване от независимост “, понижени с 1/3 на 1 година „ Лишаване от независимост “, което отсрочи с 3 години изпитателен период. Съдът осъди И. Н. А. и да заплати на притежателя на автомобила 2003.76 лв. обезщетение за имуществени вреди.

Присъдата може да се апелира или стачкува в 15 дневен период пред Окръжен съд – Монтана.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР