Районен съд - Лом, Регионално управление на образованието - Монтана,

...
Районен съд - Лом, Регионално управление на образованието - Монтана,
Коментари Харесай

Организират конкурс на тема Димитър Маринов - будител и строител Нова България в Монтанско

Районен съд - Лом, Регионално ръководство на образованието - Монтана, СУ "Димитър Маринов " - Лом и ПГ "Димитър Маринов " - Вълчедръм афишират конкурс за есе и/или презентаци на тематика "Димитър Маринов - будител и строител Нова България ", във връзка със 175-годишнината от рождението на възрожденския деятел и бележит академик Димитър Маринов
В състезанието могат да вземат участие /индивидуално или отборно за презентациите/ възпитаници от 9 до 12 клас на учебните заведения в област Монтана и страната. Те би трябвало да проучат и изложат в есеистична форма или като електронна презентация знанията и размислите си за живота и ролята на Димитър Маринов като просветник и участник в битките за национално събуждане и избавление през Възраждането, а след 1878 година - приноса му за построяването институциите на младата страната и развиването на българската история и етнография.
Есетата би трябвало да са в размер до три печатни страници формат А4, двустранно подравняване и шрифт Times New Roman с размер 12. Електронните презентации да са във формат PowerPoint и размер до 15 страници.
Творбите с имената на създателите и контакти за връзка - адрес, телефон и e mail, да се подават в период до 15 септември 2021 година на адрес: 3600, Лом, площад „ Свобода “ № 8, Районен съд - Лом или на e mail: с надпис „ За състезанието “Димитър Маринов “
Класирането на участниците в двете категории - за есе и презентация, ще се извърши от комисия, назначена със заповед на Председателя на Районния съд в Лом.
Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени, а отличените участници - наградени, в навечерието на 14 октомври 2021 година - 175 годишнината от рождението на Димитър Маринов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР