Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Глобиха с 1500 лева безработен, нарушил заповед за защита от домашно насилие

Районен съд – Лом утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, и отбраната на подсъдимия Г. Г. Ц. за наказване „ Глоба “ за несъблюдение на заповед за отбрана от домашно принуждение.

На 13 ноември 2020 година в град Вълчедръм, област Монтана, подсъдимият не извършил заповед за отбрана от домашното принуждение от 30 септември 2020 година, издадена по гр. дело № 164/2020 година по разказа на районен съд – Лом, с която са му били наложени ограничаващи ограничения по ЗЗДН. Мерките го задължавали да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на М. М. Д., с която преди време живял на брачен начала, налагали му възбрана да доближава до дамата, до жилището й във Вълчедръм, както и до местата й за обществени контакти и отдих на разстояние по-малко от 50 м. за период от осемнадесет месеца.

Въпреки това, съгласно документите по делото, на 13 ноември 2020 година Г. Г. Ц. доближил М. М. Д. и жилището й на разстояние по-малко от 50 м. и осъществил акт на домашно принуждение против нея, като й отправил обиди и закани.

След сигнал за случая против Г. Г. Ц. е било формирано досъдебно произвеждане и по-късно е предаден на съд. Пред съда подсъдимият Г. Г. Ц. - 34 годишен, със приблизително обучение, осъждан, незает, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване „ Глоба “ в размер на 1500 лв., която да заплати в интерес на страната.

Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР