Районен съд – Лом наказа с 8 месеца „Пробация“ подсъдимата

...
Районен съд – Лом наказа с 8 месеца „Пробация“ подсъдимата
Коментари Харесай

Осъдиха корумпирана кметска наместничка, подписвала се вместо наследници

Районен съд – Лом наказа с 8 месеца „ Пробация “ подсъдимата Камелия Фичова Виденова - кметски наместник на село Буковец, община Брусарци, поради формирани от нея неистинен публични документи за отдаване под аренда на аграрни земи. Съдът наложи административно наказване - 1000 лв. санкция, и на подсъдимата И. Д. Г. – помощник в кметството в село Буковец, която изготвила неистинен документи – пълномощни, заверени нотариално от кметския наместник.



Според документите по делото в интервала от 10 до 20 август 2018 година в село Буковец, област Монтана, при изискването на продължавано закононарушение Виденова в качеството си длъжностно лице, в кръга на служебните си отговорности и по силата на член 83 от Закона за нотариусите и нотариалната активност / “Когато в обитаемото място няма нотариус или областен съд, кметът на обитаемото място, което не е общински център…, както и кметският наместник удостоверяват подписите на частни документи “/, съставила неистинен публични документи – нотариални заверки на подписи върху 4 пълномощни от името на поданици на град Белоградчик, град Монтана, село Белотинци, община Монтана и град Видин, в които удостоверила погрешни условия: че лицата са се явили персонално пред нея и са положили подписа си в пълномощните.
Въз основа на доказателства и закона, Районен съд – Лом призна 50-годишната управничка, която е със приблизително обучение, осъждана, за отговорна за сформиране на неистинен публични документи, в които удостоверила погрешни условия за тези документи да бъдат употребени за подписване на контракти за аренда на наследствени аграрни земи, заради което я осъди на „ Пробация “ с пробационни ограничения „ Задължителна регистрация по сегашен адрес с явяване и сключване пред пробационен чиновник два пъти седмично “ и „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник “, двете за период от 8 месеца.
Като взе поради, че подсъдимата е наказана към този момент по НОХД № 441/20г. по разказа на Районен съд – Лом за закононарушение от същия тип, съдът дефинира на подсъдимата едно общо наказване всред наложените - най-тежкото от тях – „ Пробация “ с ограничения „ Задължителна регистрация по сегашен адрес с явяване и сключване пред пробационен чиновник два пъти седмично “ и „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник “ и двете за период от 8 месеца. При осъществяване на избраното общо наказване, съдът приспадна изтърпяното към този момент от подсъдимата наказване „ Пробация “ за времето от 24.11.2020г. до 24.05.2021г.
Районен съд – Лом призна и подсъдимата И. Д. Г. /23 г./ - със приблизително обучение, неосъждана, за отговорна, че за времето от 10.08.2018г. до 11.09.2018 година в село Буковец, община Брусарци, и в град Монтана, в изискването на продължавано закононарушение сама съставила неистинен частни документи – пълномощни, като изписала след подписите собственоръчно имената на упълномощителите от Белоградчик, Монтана, село Белотинци и Видин, в които документи са удостоверени погрешни изказвания, като документите са с нотариална легализация на автограф на Камелия Виденова и ги използвала посредством лице от село Буковец пред нотариус на 11.09.2018 година в Монтана, с цел да потвърди, че съществува правно отношение, упълномощаване с представителна власт за подписване на анекс към контракт за аренда. Съдът освободи подсъдимата И. Д. Г. от наказателна отговорност за осъщественото от нея документно закононарушение и й наложи административно наказване 1000 лв. „ Глоба “, която да заплати в интерес на страната.
Присъдата може да се апелира и стачкува в 15 дневен период пред Окръжен съд – Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР