Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под

...
Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под
Коментари Харесай

Задържаха 21-г. дупничанин, заплашвал и изнудвал хора в офиса на Ап. Чакалов-Тоци

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение,,Задържане под стража”, във връзка с 21- годишен мъж, привлечени от Районна прокуратура като обвинен за 3 закононарушения, по член 213 а от Наказателен кодекс / изнудване /. Потърпевшите, поданици на община Бобов дол, са били заплашвани с принуждение или ликвидиране.

Съдът, под председателството на арбитър Мая Гиздова почете настояването на прокуратурата за взимане на най- тежката мярка за неотклонение във връзка с Д. Л. Той е притеглен като обвинен за това, че за времето от месец септември 2021 година до 13.02.2022 година, в съучастничество като съучастник с М. Г., Л. Л. и АпостолЧакалов-Тоци,с цел да принуди 2 лица от община Бобов дол, да се разпоредят / в интерес на „ К. Х. “ / с парична сума, ги е заплашил с ликвидиране или принуждение.

Досъдебното произвеждане е в доста ранен стадий, само че може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към посочените закононарушения. Съществува опция, при по- лека мярка да се повлияе на очевидци или на процесуални дейности, написа в претекстовете на районен съд – Дупница. Според съдът, макар че е неосъждан, съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение. Касае се за закононарушения с висока степен на социална заплаха, за които законът планува наказване „ отнемане от независимост “, за период от 2- 8 години.

Определението на районен съд – Дупница може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг, в 3-дневен период пред Окръжен съд – Кюстендил.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР