Районен съд- Дупница, под председателството на съдия Ели Сколева, прекрати

...
Районен съд- Дупница, под председателството на съдия Ели Сколева, прекрати
Коментари Харесай

Тежък удар за Каплата

Районен съд- Дупница, под председателството на арбитър Ели Сколева, приключи по време на разпоредителното съвещание производството по НОХД 323/2021 година, с обвинен за закана за ликвидиране Васил Капланов-Каплата и изпрати делото по подсъдност на Районен съд – Несебър.

„ Обвинението против подсъдимия е за закононарушение по член 144, алинея 3 във вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено в курортен комплекс „ Слънчев бряг “, община Несебър и съгласно условията за локална подсъдност, визирани в член 36, алинея 1 Наказателно-процесуален кодекс, делото е подсъдно на Районен съд – Несебър, в чийто правосъден регион се сочи, че е осъществено действието.

С оглед това събитие правосъдното произвеждане следва да бъде прекъснато и делото изпратено по подсъдност на Районен съд – Несебър “, написа в претекстовете на арбитър Скоклева.

Искането на отбраната и на обвинения за смяна на мярката му за неотклонение от „ Домашен арест “ в по- лека – „ Подписка “, не е обсъждано по време на разпоредителното съвещание, доколкото районен съд – Дупница не е способен като локално неподсъден да се произнася.

Определението не предстои на обжалване.

районен съд – Дупница, под председателството на арбитър Ели Скоклева, даде ход по общия ред на делото за нелегално владеене на муниции за огнестрелни оръжия, с обвинен Васил К.

По време на днешното разпоредително съвещание са разисквани въпросите по член 248 от Наказателно-процесуален кодекс. По това дело, Васил К. е с мярка за неотклонение „ Парична гаранция “, в размер на 2000 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР