Районен съд - Добрич определи мярка за неотклонение задържане под

...
Районен съд - Добрич определи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Тримата каналджии, превозвали и крили 7 бежанци от Газа остават в ареста

Районен съд - Добрич дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража ", на  да преминат през страната незаконно . Това оповестяват от Апелативна прокуратура - Варна.

Става въпрос за жена на 40 година от Добрич и двама мъже - на 39 година и на 51 година, надлежно С.А., Х.С. и К.С., които са добре познати на органите на реда и са осъждани. Определението на съда предстои на обжалване пред Окръжен съд - Добрич.

За седмината непознати жители излиза наяве, че са тръгнали от линията Газа и са от Израел. Те също са арестувани и са им повдигнати обвинявания за нерегламентирано прекосяване през държавната граница . Очаква се в границите на задържането им за период до 72 часа да приключат бързите производства, формирани по случая.

Каналджиите са арестувани на 31 октомври 2023 година, откакто непознатите жители били видяни на улица в село Карапелит да търсят помощ. Преди това С.А., Х.С. и К.С. са помогнали на чужденците да се придвижат от регион, покрай границата с Република Турция, до селото. Целта на мигрантите е била да доближат до Западна Европа, а тримата им дали обещание превоз до София.

Вместо да им оказват помощ обаче, каналджиите ги отвели в къщата на 40-годишната С.А., където опитвали да ги изнудват за в допълнение пари, показват още от пресцентъра.
 Заловиха 7 палестински бежанци в Добричко
Заловиха 7 палестински бежанци в Добричко

Те са открити в село Карапелит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР