Районен съд - Бяла проведе Ден на отворените врати, посветен

...
Районен съд - Бяла проведе Ден на отворените врати, посветен
Коментари Харесай

Районен съд - Бяла проведе Ден на отворени врати, посветен на Конституцията

Районен съд - Бяла организира Ден на отворените порти, отдаден на 143-годишнина на първата българска Конституция, известна като Търновската конституция.

Конституцията на Българското княжество, призната от Учредителното Народно заседание в Търново на 16 април 1879 год., е първият главен закон на България, а денят на Търновската конституция след това е разгласен и за професионален празник на българските адвокати. Гости на събитието бяха десетокласниците от СУ „ Панайот Волов “ - Бяла.

Четири са българските конституции досега, описаха пред младежите арбитър Атанас Димитров и арбитър Пламен Дочев от Районен съд – Бяла. По-задълбочено беше прегледана тази, призната през 1991 година, настояща и през днешния ден. Десетокласниците научиха за главните правила, върху които се построява политическата система на обществото – политически плурализъм, разделяне на управляващите на законодателна, изпълнителна и правосъдна. След въпрос от възпитаник, арбитър Димитров показа и персоналните си претекстове да работи в наказателно поделение. Магистратите връчиха уверение на всеки юноша за присъединяване му в Образователна стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, както и Конституция на Република България и осведомителни брошури.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР